Deze keer hebben we Barbara Sloesen, de Rom Com Queen van de Lage Landen te gast. Zij speelde in o.m. Mannenharten 2, Rokjesdag, Onze Jongens, Zwaar verliefd! en Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn.

Ze praat over haar nieuwe feelgood film Een Kwestie van Geduld die volgend jaar uitkomt en ook vertelt ze ons wat haar aan het scherm gekluisterd houdt. Zo heeft ze gekeken naar Paradise Drifters (Amazon Prime) en vindt ze Gomorrah (Netflix) echt een waanzinnige serie. Ook kijkt ze uit naar het nieuwe seizoen van The Handsmaid’s Tale (Videoland). Lupin (Netflix) is ook zo’n ‘must see’ serie.

Barbara vertelt over de film Utøya 22. juli (NPO Plus) over de aanslag die Anders Breivik pleegde op een jeugdkamp. De film is in one-take opgenomen en duurt precies even lang als de aanslag. Als kijker krijg je dan het perspectief hoe lang het allemaal heeft geduurd. Gelukkig kijkt Barbara ook wat luchtigere series. Zo vindt ze New Girl (Disney +) erg grappig en leuk. Sterker nog: ze ligt regelmatig in een deuk vooral ook vanwege het ongemak tussen de personages. Sex Education (Netflix) heeft ook deze ingrediënten en is dan ook een favoriet van Barbara. In de categorie Beste Film Aller Tijden valt Queen of Hearts (Amazon Prime), Barbara was hiervan erg onder de indruk.

Heleen tipt Tell Me Who I Am (NPO Plus) een Spaanse serie waarin de hoofdpersoon ons tijdens haar reis voor vrijheid meeneemt door heel Europa gedurende de Tweede Wereld Oorlog. Mooie serie. En als tweede Spaanse serie tipt Heleen El Inocente (Netflix). Een vermakelijke en spannende serie die ze in 1x heeft uitgekeken. Over een jongen die per ongeluk iemand om het leven brengt.

Irma heeft een waarschuwing. Ze heeft 3 Scandinavische series zitten kijken: Snabba Cash (Netflix), Top Dog (NPO Plus) en Snow Angels (MyLum.tv). Goeie series maar best wel deprimerend en dat terwijl Denen en Zweden altijd bij de gelukkigste mensen ter wereld horen. Als tip geeft Irma de film Ferry (Netflix) de prequel van Undercover. Echt heel goed gedaan. Een keiharde film maar Frank Lammers blijft tóch sympathiek.

Sander heeft onlangs met z’n zoons gekeken naar The Goonies (Amazon Prime) en tot z’n verbazing vonden ze het heel erg leuk. In het kader van 4 + 5 mei heeft Sander gekeken naar The Devil Next Door (Netflix) een documentaire over John Demjanjuk bijgenaamd Ivan de Verschrikkelijke.

Tot slot tipt Ferry de film Judy (Amazon Prime). Het verhaal over de 5-6 weken dat Judy Garland optrad in Talk Of The Town in Londen. Zij zat aan de grond en was verslaafd aan medicijnen en alcohol en had moeite om haar leven op de rit te houden.

Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de post en reacties op de socials. En we krijgen natuurlijk ook weer een tip van Sylvia Believe Me, the Abduction of Lisa Mcvey (Netflix).

Afsluitend is er weer een Zeg Maar Dag Met Een Lach.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *